Ţinta Niculescu

Ţinta Niculescu
Atacat şi de Mircea Rădulescu, Claudiu ar putea fi forţat să plece de la “U”

„Prima şi cea mai mare dezamăgire este ce se întâmplă la <<U>> Cluj". Începutul e promiţător, ne-a atras atenţia. Vocea de la microfon are expertiza anilor în care s-a aflat în treabă cocoţat pe un scaun federal.

„Când fostul patron, domnul Walter, a luat cei mai mulţi jucători şi a plecat, Claudiu Niculescu a greşit că nu a plecat şi el. Este un antrenor de perspectivă, dar a dat dovadă că se agaţă cu orice preţ de postul ăsta şi el nu a terminat şcoala de antrenori". Înlăturăm suspansul. La „Sport Total FM" e fostul şef al Şcolii de Antrenori, adică al fabricii de diplome fără căutare în campionatele puternice. Atât a înţeles Mircea Rădulescu din gestul lui Niculescu. Despre caracter, despre respectul pentru suporteri nu se predau cursuri la instituţia falimentară pe care a condus-o „Riciu".

Dacă ar fi fost profesionist, nu ar mai fi existat această discuţie. Nu trebuia să tolereze compromisul prin care un antrenor apare în acte, iar altcineva e tehnicianul de facto. Apoi, dintr-o dată ne trezim într-un montagne-russe care se prăbuşeşte ameţitor spre un teritoriu al penibilului: „Claudiu Niculescu prea s-a arătat ca o femeie care se dezbracă foarte repede. Acum o să aibă de suferit, pentru că întrebarea este când va mai ajunge el antrenor în Liga I după episodul acesta". Şi ne mai mirăm că se mai înjură antrenorii între ei, când fostul lor diriginte jigneşte un coleg aflat la început de drum.

Nu sunt suficiente atacurile venite din afară. Senzaţia e că la „U" Cluj războiul nu s-a încheiat. E un armistiţiu perisabil, ambalat în declaraţii de presă. E o punte atât de fragilă, încât şi o respiraţie ar putea să o rupă. Conflictul dintre Anamaria Prodan şi Claudiu Niculescu nu s-a stins. Nu există vreo garanţie că atacantul Universităţii nu va fi jignit după ce va reveni pe gazon. Anamaria Prodan s-a scuzat că e o fire vulcanică. „Dacă el nu a vrut să rămână ca antrenor, nu-l accept nici ca jucător. Clubul nu-i poate suporta salariul de 7.000 de euro", ar fi povestit la telefon preşedintele executiv al Universităţii Cluj, convorbire auzită de unul dintre susţinătorii „Şepcilor Roşii".

Sunt semnale că se pregăteşte debarcarea lui Niculescu. Va accepta Claudiu un nou atac? De ce nu a renunţat, dacă a spus că a fost umilit şi că nu poate lucra cu soţia antrenorului Stelei? „Au contat banii. Unde să mai joace acum?", sugerează cei care nu mai cred în poveştile frumoase. „Au contat fanii. A rămas pentru că ne-a promis că vom sta împreună la bine şi la rău. Poate, până la finalul anului, Prodanca pleacă", susţin cei care i-au oferit lui Niculescu armura titlului de membru de onoare al „Asociaţiei Suporterilor".
„Trebuie să fac un efort să-i plătesc salariul lui Niculescu", s-a plâns Anamaria Prodan la emisiunea „Fără Fileu" de la Realitatea FM Cluj. Puţini bărbaţi ar avea curajul să înfrunte suporterii. Luni, după ce a fost înjurată vehement de contestatarii furioşi, Anamaria a trecut printre ei fără gărzi de corp. Îi apreciem şi disponibilitatea pentru dialogul cu presa, dar o atenţionăm că umblă pe un teren minat. Fără sprijinul fanilor îi va fi foarte greu să reuşească. Niculescu nu trebuie să fie o ţintă, ci un aliat.

Noul antrenor, Cristi Dulca, are şi misiunea de a păstra echilibrul între două ţări care şi-au retras ambasadorii. Nu e o sarcină facilă. E mai uşor să jonglezi cu o minge legat la ochi.

 

 

Comenteaza