Incredibil! Dumitru Buzatu, aflat în arest pentru luare de mită, plănuia să fugă din țară cu secretara: „Mergem în Ecuador”

Incredibil! Dumitru Buzatu, aflat în arest pentru luare de mită, plănuia să fugă din țară cu secretara: „Mergem în Ecuador”
| Foto: rfi.ro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, plănuia să fugă din România dacă va fi eliberat din arest, fiind interceptat de procurori în timp ce îi promitea secretarei sale că o va lua cu el în Ecuador.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind prins cu o geantă primită de la omul de afaceri Emil Savin, în care se afla suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma acestuia pentru lucrări de reabilitare a unui drum.

În documentele trimise în instanţă, procurorii solicită judecătorilor ca Dumitru Buzatu să rămână în arest preventiv, aducând ca argument faptul că acesta intenţionează să fugă din România, el fiind interceptat în timp ce îi face o propunere secretarei sale, Ana Maria Obreja.

"Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana Maria, se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului. Vaslui. Totodată, Buzatu Dumitru îi propune martorei că, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: Dacă reuşesc să (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau şi pe voi!", se arată în documentele de la instanţă.

Ana Maria Obreja era o persoană apropiată lui Dumitru Buzatu, ea fiind cea care l-a însoţit la ferma lui Emil Savin, unde a fost primită geanta cu 1,2 milioane lei.

Comenteaza