Elena Udrea mai stă în Bulgaria. S-a amânat decizia de extrădare

Elena Udrea mai stă în Bulgaria. S-a amânat decizia de extrădare

Magistrații bulgari au amânat pentru săptămâna viitoare decizia privind extrădarea Elenei Udrea în România, unde fostul ministru are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Instanța de la Sofia a amânat pe 18 mai ședința în care Elena Udrea urma să afle dacă va fi extrădată în România, unde o așteaptă 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Conform Libertatea, procesul a fost amânat după ce avocata din Blagoevgrad, Albina Tomova, a suferit un accident dimineață și din motive de sănătate nu a mai putut veni la Sofia.

„Eu aș vrea să fie și avocata în sală. Nu am apucat să mai iau legătura cu ea, dar știu că are o comunicare cu cei din România și s-au transmis documente făcute de noi către CEDO și Curtea Europeană de Justiție”, le-a spus Udrea judecătorilor, potrivit sursei citate.

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria din 7 aprilie, după ce a fost reţinută la granița cu Grecia, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti, după ce s-a constatat că a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și trafic de influență.

Comenteaza