Update Elena Udrea are șanse mari să scape de închisoare. Ce decizie așteaptă astăzi

Elena Udrea are șanse mari să scape de închisoare. Ce decizie așteaptă astăzi

Elena Udrea este, momentan, în arest în Bulgaria, însă astăzi așteaptă o decizie a judecătorilor din țară, prin care ar putea să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a formulat un recurs în casaţie dosarul „Gala Bute”, în ianuarie 2019, la jumătate de an după ce fusese condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, iar avocatul fostului ministru spune că sunt șanse de 50% ca recursul în casație să fie admis de judecători.

„Au şi ei reţinerile lor, şi le e greu să valideze toate inadvertenţele care există în deciziile judecătorilor români. Teoretic, orice este posibil. Nu este obligatorie prezenţa ei în sala de judecată. De altfel, din 2019, de când se judecă recursul în casaţie, Elena Udrea nu a venit niciodată la proces”, a menţionat avocatul Elenei Udrea, potrivit Libertatea.

Dacă recursul în casație formulat de fostul ministru va fi admis, judecătorii Curții Supreme ar putea dispune fie achitarea Elenei Udrea, fie rejudecarea cauzei.

__________________________________

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela aceasta pentru a obţine rejudecarea dosarului.

Fostul ministru al Turismului a transmis, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Comenteaza