Dosar penal pentru cei de la AUR. De unde li se trage

Dosar penal pentru cei de la AUR. De unde li se trage
| Foto: g4media.ro

Parchetul General anunță că procurorii s-au sesizat din oficiu privind un comunicat al celor de AUR în care este minimalizat Holocaustul.

”La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia””, a transmis Parchetul general, potrivit news.ro.

În comunicatul la care face referire Parchetul General, AUR susţinea că, în ultimii ani, "se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

"Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor", susţineau reprezentanţii AUR.

Comunicatul a provocat reacţii din partea ambasadorului Israelului la Bucureşti şi a deputatul PNL, Alexandru Muraru, care este totodată şi Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului.

Comenteaza