Directorul Spitalului Județean Cluj, condamnat cu suspendare

Directorul Spitalului Județean Cluj, condamnat cu suspendare

Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului.

Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu 3 ani, în perioada când aceasta era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj. Adela Golea ar fi cerut atunci personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți la urgență în stare gravă și nu cazurile de șoferi depistați cu alcoolemie de către polițiști. 

După ce au fost refuzați din cauza aglomerației, ofițerii au sesizat conducerea Poliției, care s-a adresat procurorului de serviciu. Conflictul a escaladat într-o plîngere penală, în urma căreia Adela Golea a fost trimisă în judecată în anul 2018. 

Adela Golea trebuie să presteze și 60 de zile muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca. Sentința nu este definitivă, avocații Adinei Golea urmând să facă apel.

Comenteaza