Cristi Dănileț e proaspăt pensionar! Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcția de judecător

Cristi Dănileț e proaspăt pensionar! Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcția de judecător

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de pensionare a judecătorului Tribunalului Cluj, Cristi Dănileț.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Cristi Danileţ a fost eliberat din funcţia de judecător la Tribunalul Cluj, pe motiv de pensionare.

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, la începutul anului, că iese la pensie, după 25 de ani în magistratură, dar va fi prezent în continuare în spaţiul public "pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar".

"Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar. Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită", spunea Danileţ, într-un mesaj publicat pe Facebook.

În vârstă de 48 de ani, Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 - 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

În decembrie 2021, el a fost suspendat din funcţie, după ce CSM a dat trei decizii de excludere din magistratură, pe mai multe motive, printre care faptul că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul.

"Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independența justiției, demnitatea magistraților, aplicarea corectă a legii pentru cetățean.

Am încercat să fiu un profesionist în toate situațiile în care m-am aflat în sala de judecată. Am respectat magistrații, am ținut la grefieri, am considerat avocații drept colegi. Am tratat cu omenie părțile implicate în dosare. Am colaborat corect cu instituțiile statului. Am pregătit la Facultate și la INM sute de studenți și tineri magistrați care în prezent îmi sunt colegi.

Voi continua cu educarea tinerei generații în spiritul legalității și al dreptății. Sper să vină în sistemul de justiție oameni mai buni și mai competenți, care să aducă un plus-valoare societății, să promoveze drepturile omului și să susțină statul de drept.

Plec cu sentimentul datoriei împlinite!", a transmis Danileț după ultima ședință de judecată pe care a condus-o.

Comenteaza