Crin Bologa este noul procuror-șef DNA

Crin Bologa este noul procuror-șef DNA
| Foto: graiulsalajului.ro

Fostul şef anticorupţie din Cluj, Crin Bologa, este noul procuror-șef al DNA, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea acestuia în funcție.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, 20 februarie 2020, decretul pentru numirea lui Crin-Nicu Bologa în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru o perioadă de trei ani.

La 14 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cine este Crin Bologa

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind în acelaşi timp şi purtător de cuvânt al instituţiei.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca în 1995.

A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit site-ului magistrati.ro.

Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei - Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie, la cerere, în decembrie 2007.

Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016, fiind reînvestit în funcţie în ianuarie 2016. A deţinut această poziţie până în ianuarie 2019, se arată în evidenţa procurorilor numiţi în funcţii de conducere, publicată pe http://mpublic.eu/.

În iulie 2019 a devenit prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Comenteaza