Cine e judecătoarea din Cluj care a lăsat un violator periculos în libertate din cauză că a întârziat la serviciu

Cine e judecătoarea din Cluj care a lăsat un violator periculos în libertate din cauză că a întârziat la serviciu

Este anchetă la Curtea de Apel Cluj în cazul magistratului de la Judecătoria Dej, care a emis un mandat de arestare prea târziu.

Un bărbat periculos care a violat o adolescentă a fost eliberat de polițiști din cauză că judecătorul care ar fi trebuit să decidă arestarea preventivă a luat hotărârea mult prea târziu. Astfel, mandatul de reținere emis de polițiști pe numele bărbatului a expirat.

Acum, Curtea de Apel Cluj încearcă să stabilească modul în care a fost posibil ca un individ atât de periculos să fie lăsat liber pe străzile din România. Conform instanței, procurorii au adus dosarul la Judecătorie mult prea târziu.

Judecătoarea Carmen Pop, purtător de cuvânt al Curții de Apel Cluj, afirmă că „înregistrarea dosarului de parchet împreună cu referatul cu propunerea de arestare s-a făcut la serviciul de registratură al Judecătoriei Dej în data de 02.02.2023 la ora 12:39, sesizarea primind numărul de dosar 331/219/2023, iar la ora 12:43 cauza astfel formată a fost repartizată judecătorului de drepturi şi libertăţi Mărginean-Cătinean Candidia Laura, care a stabilit prin rezoluţie ora 13:00 pentru soluționarea propunerii”.

Individul fusese reținut pe 1 februarie, cu o zi înainte, la ora 13:15, astfel că mandatul său de reținere urma să expire în câteva minute.

„Soluţionarea propunerii de arestare preventivă în şedinţa camerei de consiliu s-a făcut în prezenţa inculpatului, audiat în intervalul orar 13:00 – 13:07, deci în interiorul duratei reţinerii, după care judecătorul de drepturi și libertăţi s-a retras pentru deliberare, pronunţarea hotărârii având loc la ora 16:00. Între timp inculpatul a fost liber să plece având în vedere că la ora 13:15 a expirat măsura reţinerii, iar legea nu prevede ca activitatea de deliberare şi de pronunţare a hotărârii, deci soluţionarea propriu-zisă a propunerii, să aibă loc în interiorul celor 24 de ore ale reţinerii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mai mult, vina este pasată de judecători la procurori, care ar fi cerut arestarea preventivă a individului foarte târziu.

„Datele prezentate anterior şi care rezultă din evidenţa informatizată a instanţei arată faptul că sesizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi a avut loc cu numai 54 minute mai devreme de expirarea măsurii reţinerii”, a conchis judecător Carmen Pop, purtător de cuvânt, citată de presa locală.

Pe de altă parte, potrivit clujust.ro, surse din Parchet susțin că au vrut să meargă cu propunerea de arestare încă din seara de 1 februarie, însă judecătoarea de drepturi și libertăți le-ar fi transmis că este plecată.

Acesta este și motivul pentru care dosarul violatorului periculos a ajuns atât de târziu pe masa judecătoarei,

Un bărbat periculos care a violat o adolescentă a fost eliberat de polițiști dintr-un motiv absolut incredibil. Judecătorul care ar fi trebuit să decidă arestarea preventivă a acestuia a întârziat la serviciu, astfel că mandatul de reținere emis de polițiști pe numele bărbatului a expirat, potrivit gândul.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza