Ce se mai întâmplă cu Dumitru Buzatu! Decizia luată de Tribunalul Vaslui

Ce se mai întâmplă cu Dumitru Buzatu! Decizia luată de Tribunalul Vaslui
| Foto: facebook.com/psdjudetvaslui

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită de către DNA, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Vaslui a decis, miercuri, să prelungească măsura în cazul său. 

 În schimb, expertul din dosar, Radu Judele, va fi plasat sub control judiciar, dacă decizia instanţei va rămâne definitivă.

”Admite în parte propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. În baza art. 234 şi urm. C. proc. pen, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 24.10.2023 şi până la data de 22.11.2023, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

De asemenea, Tribunalul Vaslui a respins cererea privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Judele Radu, cercetat pentru trafic de influenţă şi a înlocuit măsura arestării preventive a acestuia cu cea a controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Instanţa a dispus punerea în libertate a inculpatului Judele Radu la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Decizia poate fi contestatră în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Dumitru Buzatu, care la data faptei era preşedinte al Consilului Judeţean Vaslui, membru PSD, a fost reţinut de procurorii DNA şi ulterior arestat preventiv. Conform DNA, Buzatu a solicitat unui om de afaceri 10% din valoarea unui contract pe care acesta îl încheiase cu CJ Vaslui.

Încă o persoană a fost reţinută în dosarul mitei luate de preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, un expert, Radu Judele, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă.

Acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia, raport care să contrazică propriul rapoirt realizat anterior în baza unui contract cu Consiliul Judeţean şi care nu corespundea realităţii din teren.

Raportul era necesar, după ce între Dumitru Buzatu şi omul de afaceri au apărut divergenţe în legătură cu plata lucrărilor şi implicit cu cuantumul mitei care trebuia remisă lui Buzatu. De asemenea, expertul i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din CJ Vaslui pentru a-i achita facturile pentru lucrările executate.

Între timp, Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD şi revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Comenteaza