Ce condiții sunt în penitenciarul în care Elena Udrea va sta 6 ani

Ce condiții sunt în penitenciarul în care Elena Udrea va sta 6 ani

Șeful sindicatelor din penitenciare a vorbit despre condițiile din închisoarea în care va ajunge Elena Udrea, și a criticat-o dur pe aceasta afirmând că dacă "nu ar fi furat atât de mult" condițiile ar fi fost mai bune.

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a vorbit despre condițiile din închisoarea Târgșorul Nou, în care Elena Udrea urmează să-și petreacă următorii 6 ani, ca urmare a condamnării primite în dosarul Gala Bute.

"Spaţiile de deţinere sunt amenajate, astfel încât să permită iluminatul natural şi artificial precum şi aerisirea optimă a acestora. În fiecare cameră sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere şi bănci iar în baie rafturi pentru păstrarea încălţămintei. Celelalte bunuri de folosinţă îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deţinutele au acces conform programului stabilit. Grupurile sanitare sunt dotate cu chiuvetă, duş, oglindă, etajeră şi vas WC, compartimentate astfel încât să asigure intimitatea persoanelor custodiate. Cabinele de toaletă sunt despărţite de grupul sanitar prin intermediul uşilor PVC, având asigurată ventilaţie naturală printr-o fereastră. Accesul la apă potabilă este asigurat permanent, prin racordarea Penitenciarului Ploieşti-Târgşorul Nou la o sursă autorizată proprie. Calitatea apei, este certificată periodic prin buletine de analiză, scopul fiind acela ca valorile să corespundă normelor în vigoare", a scris Cosmin Dorobanțu.

Acesta a venit cu aceste detalii după ce Udrea a încercat să-i convingă pe magistrații din Bulgaria să nu o extrădeze în România, acuzând condiții improprii în penitenciarele din țară. Liderul FSANP a ținut să sublinieze că în închisorile din România "condițiile ar fi putut fi așa cum și-ar dori politicienii infractori dovediți de justiție", dacă "banii publici furați de Udrea și de clientela politică din anturajul acesteia", ar fi fost folosiți pentru investiții în condițiile de detenție și de muncă din penitenciare:

"Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează la atacurile sistematice ale Elenei UDREA la imaginea poliției penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generații de români, printre care se află și familiile polițiștilor de penitenciare. Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar așa cum și-ar dori politicienii infractori dovediți de justiție, însă banii publici furați timp de 10 ani de Elena UDREA și de clientela politică din anturajul acesteia, ar fi putut fi folosiți pentru investiții în condițiile de detenție și de muncă din penitenciare și, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian. Din păcate, am avut o clasă politică din care a făcut parte și fostul ministru Elena UDREA, care timp de un deceniu a furat nu numai banii publici ai României, ci și educația și sănătatea românilor. Efectele le vedem astăzi".

"Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că Elena UDREA va beneficia, în închisoare, de condiții mult mai bune decât beneficiază bătrânii din azile, copii din orfelinate și bolnavii din spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății, categorii sociale care decontează, în prezent, milioanele de euro furate de fostul politician", se mai arată în postarea liderului de sindicat.

Comenteaza