Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Decizia extrădării în România, amânată

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Decizia extrădării în România, amânată
| Foto: Facebook / Cătălin Cherecheș

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș își continuă arestul în Germania până când se va judeca cererea de extrădare în România.

Parchetul Munchen a răspuns solicitării privind situaţia în care se găseşte primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în România.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024. Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată.

Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt. Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München. Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, transmite Parchetul bavarez, conform Mediafax.

Amintim că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară înainte de condamnarea sa la închisoare și a fost capturat în Germania, unde se află în prezent în detenție și persistă în refuzul extrădării simplificate.

Comenteaza