Avocatul Călin Budișan candidează la șefia Baroului Cluj. "Din această poziție pot să apăr cel mai bine colegii și profesia". Și actualul decan s-a înscris în cursă

Avocatul Călin Budișan candidează la șefia Baroului Cluj. "Din această poziție pot să apăr cel mai bine colegii și profesia". Și actualul decan s-a înscris în cursă

Cunoscutul avocat penalist Călin Budișan și-a anunțat candidatura la funcția de Decan al Baroului Cluj. Actualul decan, Flavia Maier, candidează pentru un al doilea mandat, în timp ce treilea pretendent este avocatul Claudiu-Octavian Ulici.

Călin Budișan este membru al Baroului Cluj din 1999. A absolvit Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj în 1997. Are un master în drept penal obținut în 1999 și deține titlul de doctor în drept. A fost prodecan al Baroului Cluj între 2014 și 2018.

Alături de Călin Budișan, alți doi avocați candidează la șefia Baroului Cluj în cadrul Adunării Generale care va avea loc în 25 martie: actualul decan, Flavia Maier, și Claudiu-Octavian Ulici. 

Iată mesajul transmis de avocatul Călin Budișan colegilor din Baroul Cluj în ziua în care acesta și-a anunțat oficial candidatura:

"Dragi colegi și colege,

M-am hotărât să candidez la demnitatea de Decan al Baroului Cluj considerând că din această poziție pot să apăr cel mai bine colegii și profesia. Întreaga mea viață a fost marcată de ideea de apărare și de munca în echipă, având în vedere că am practicat un sport de echipă. Activez în sfera dreptului penal și întotdeauna am dat dovada de colegialitate, ori de câte ori am fost abordat pe diverse teme juridice. Consider că experiența profesională și de viață, performanța, determinarea, curajul, solidaritatea și confraternitatea mă recomandă pentru această onorantă demnitate.

Baroul Cluj are nevoie mai mult ca oricând de AFIRMARE și RESPECT din partea organelor profesiei, organelor judiciare și celorlalte autorități și instituții ale statului. Unii colegi sunt în continuare intimidați cu dosare penale sau umiliți în sălile de judecată, ori le sunt diminuate nejustificat onorariile. În calitate de fost prodecan, am sancționat ferm orice derapaj al judecătorilor, protestând în momentul în care o colegă a fost dată afară fără drept din sala de judecată.

În aceeași calitate am fost inițiatorul și susținătorul protestului de la Cluj împotriva propunerilor de modificare a legii de organizare și exercitare a profesiei de avocat prin care se urmărea înlăturarea secretului profesional dintre avocat și client.

De asemenea, am fost solidar cu demersul inițiat de către colegul avocat Chiriță Radu și nu am participat la cauze, ca formă de protest împotriva condamnării nedrepte a colegului avocat din Baroul București, Robert Roșu.

O altă prioritate o reprezintă protejarea VENITURILOR avocaților sub aspect fiscal, al contributivității la Casa de Asigurări a Avocaților și a eficienței acesteia, a combaterii concurenței neloiale din partea non-avocaților, dar și din interiorul profesiei. În calitate de coordonator al departamentului Apărarea profesiei am luptat împotriva persoanelor din ”Baroul Constituțional”, gestionând zeci de cauze, iar la final de mandat au rămas puține cazuri de exercitare fără drept a profesiei de avocat.

SPRIJINIREA TINERILOR a reprezentat pentru mine întotdeauna garanția zilei de mâine. Tinerii avocați merită mai multă reprezentativitate și implicare în cadrul Baroului și vor avea în mine întotdeauna un sprijin și ajutor.

PREGĂTIREA PROFESIONALĂ ne diferențiază și ne face mai buni. M-am implicat în organizarea celei mai mari conferințe de drept penal din țară în perioada 3-4 martie 2017 și voi continua să mă implic în organizarea de conferințe si alte evenimente profesionale inclusiv cu participare internațională. Sunt lector INPPA și conducătorul disciplinei de drept procesual penal la Centrul Teritorial Cluj.

DIGITALIZAREA reprezintă o realitate pe care avocații nu o fructifică la maximum. Deși s-au făcut pași timizi și formali, consider că Baroul Cluj merită mai mult, iar avocații pregătiți și sprijiniți pentru a face față provocărilor pe care le aduce tehnologia. Biroul digital și securitatea cibernetică constituie realități pe care niciun avocat nu le mai poate ignora.

Mă angajez să dau dovadă de abnegație, profesionalism și implicare în tot ceea ce voi face pentru noi, membri Baroului Cluj și pentru profesia noastră nobilă!

Vă mulțumesc !

av. Călin Budișan"

Luptă în trei pentru șefia Baroului Cluj

Călin Budișan are doi contracandidați la alegerile pentru funcția de decan al Baroului Cluj. Flavia-Ioana Maier, actualul decan, și Claudiu-Octavian Ulici și-au anunțat, la rândul lor, decizia de a candida.

"Dragi colegi,

Mă aflu la finalul celor patru ani în care am avut onoarea de a reprezenta Baroul Cluj din cea mai înaltă poziție, aceea de Decan. Vă mulțumesc pentru privilegiul acordat și încerc să vă transmit pe această cale câteva gânduri despre ceea ce au însemnat acești ani și ceea ce vă propun solicităndu-vă un nou vot de încredere.

Privind în urmă, mă gândesc ce ași putea răspunde celor care m-ar întreba ce am făcut în acești ani și cel mai simplu răspuns care îmi vine în minte este acela că am fost acolo unde am promis că voi fi - alături de voi, colegii mei, apărând și reprezentând interesele voastre, în vremuri bune și în vremuri grele", le-a transmis colegilor avocați Flavia-Ioana Maier în prezentarea candidaturii pe care o puteți citi integral AICI

"Vă mulțumesc pentru acceptul și permisiunea de a-mi susține candidatura pentru funcția de Decan al Baroului Cluj. De când ne-am întâlnit, din toamna anului 1998, am apreciat colectivul dumneavoastră și calitatea lui profesională. Este o plăcere să lucrez alături de dumneavoastră și consider că mă pot baza pe voi ca pe cineva cu care mă pot consulta oricând este necesar cu privire la chestiunile juridice și organizatorice cu care ne confruntăm ca avocați.

Voi urmări prin toate mijloacele să reclădesc prestigiul profesiei și să propun Baroului, situarea pe o direcție firească, una în care acesta sprijină efectiv și permanent membrii săi. Sunt unele lucruri care se pot face imediat și altele care necesită un timp mai îndelungat. Mă numesc ULICI Claudiu-Octavian, sunt avocat din 1996 și un susținător al schimbării, pentru o practică mai eficientă și în beneficiul comunității", spune și avocatul Claudiu Octavian Ulici în "Scrisoarea de intenție" prin care își anunță candidatura pentru funcția de Decan al Baroului Cluj și al cărei conținut integral îl puteți citi AICI.

Adunarea Generală Ordinară de alegere a organelor de conducere ale Baroului Cluj și ale Filialei Cluj a CAA 2022 va avea loc la data de 25 martie 2022 și se va desfășura exclusiv prin mijloace de comunicare la distanță, respectiv prin intermediul platformei online Zoom Meetings, în vederea dezbaterilor materialelor supuse votării, respectiv prin intermediul platformei online a Baroului Cluj și a aplicației de telefon mobil „Baroul Cluj”, pentru exprimarea votului prin mijloace electronice.

Comenteaza