Inimă artificială, aprobată de Comisia Europeană. Va intra pe piaţă la jumătatea anului

Inimă artificială, aprobată de Comisia Europeană. Va intra pe piaţă la jumătatea anului
| Foto: mediafax.ro

Comisia Europeană a aprobat vânzărea unei inimi în totalitate artificială, creată de compania franceză Carmat.

Inima artificială este, practic, ca o punte de tranziţie către transplantul unei inimi reale. În unele cazuri, un pacient poate să aştepte şi doi ani pentru o inimă. Iar timpul minim este de 6 luni.

Stephane Piat, CEO Carmat: Din păcate, numărul donatorilor de inimă s-a stabilizat în ultimii 5-10 ani la aproximativ 6.000 de transplanturi în Statele Unite şi Europa în fiecare an. Şi există o necesitate pentru 100.000 de pacienţi pe an. Aşa că doar 3% dintre pacienţii care au nevoie de un transplant sunt trataţi.

Inima celor de la Carmat este compusă din 3 părţi. O proteză care ţine locul inimii, alcătuită dintr-un sistem complex de valve, pompe, senzori şi cabluri care lucrează împreună.

A doua componentă este sistemul hardware extern de aproape 5 kg care conţine o baterie cu o autonomie de 4 ore. Iar a treia parte conţine un controller care ajută medicii să monitorizeze activitatea inimii artificiale.

Inima artificială va intra pe piaţă la jumătatea anului 2021. Carmat va lucra în tandem cu companiile de asigurări pentru pacienţii care nu îşi vor putea permite inima artificială.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza