Zelenski: O pauză pe front nu ar încheia războiul. Ar fi doar în avantajul Rusiei

Zelenski: O pauză pe front nu ar încheia războiul. Ar fi doar în avantajul Rusiei
| Foto: dmytro.larin.gmail.com - Depositphotos.com

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că o pauză pe front ar fi doar în avantajul Moscovei.

„Va fi dificil pentru Ucraina să supravieţuiască în cazul în care nu primeşte un pachet de sprijin financiar de la Uniunea Europeană, a avertizat joi, la Tallinn, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski”, transmit Reuters şi DPA.

Aflat într-un turneu în statele baltice, şeful statului ucrainean a spus că o încetare acum a focului în războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei nu ar conduce la dialog politic şi ar fi doar în avantajul Moscovei.

El a explicat că orice pauză pe front le-ar permite forţelor ruse să se regrupeze şi să-şi crească rezervele de muniţii.

Zelenski: Pauza de pe front nu ar încheia războiul / Ucraina speră la mai mult sprijin

„Pauza nu ar conduce la o încheiere a războiului, nu ar conduce la dialog politic cu Rusia sau cu altcineva... Slavă Domnului că totul este decis în Ucraina şi că nu vor exista pauze pentru ca Rusia să beneficieze'', a afirmat Zelenski.

În turneul său în Lituania, Letonia şi Estonia, unele dintre cele mai ferme susţinătoare din Uniunea Europeană şi NATO ale Kievului, preşedintele Zelenski speră să obţină mai mult sprijin militar şi financiar şi să discute despre intenţia Ucrainei de a adera la UE şi la NATO.

Volodimir Zelenski a menţionat că Rusia se confruntă cu un ''deficit'' de muniţii şi face eforturi pentru a-şi reconstrui trupele sale de elită, ceea ce influenţează comportamentul armatei ruse pe frontul din Ucraina.

El a acuzat Moscova că negociază achiziţionarea de rachete din Iran şi că forţele ruse au primit o cantitate mare de muniţie din Coreea de Nord.

Comenteaza