Zelenski merge la Washington pentru o întâlnire cu președintele SUA. Casa Albă a confirmat vizita

Zelenski merge la Washington pentru o întâlnire cu președintele SUA. Casa Albă a confirmat vizita
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Prima vizită oficială a liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, de când țara sa a fost invadată de ruși în 24 februarie, urmează să fie la Washington, pentru o întâlnire cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, transmite BBC News.

Casa Albă a confirmat vizita, iar Zelenski urmează să se adreseze inclusiv Congresului american. Într-o scrisoare adresată membrilor Congresului, președinta Camerei Reprezentanților în funcție, Nancy Pelosi, i-a îndemnat pe aceștia să participe la ședința de miercuri seara.

„Vă rog să fiți prezenți pentru un moment foarte special pentru democrație”, le-a scris ea colegilor, fără să detalieze.

Președintele Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski plănuiesc să se întâlnească miercuri la Casa Albă, în ceea ce ar fi o vizită surpriză care va coincide cu intenția administrației de la Casa Albă de a trimite Kievului un nou pachet de ajutor militar, care va include sisteme de rachete Patriot, relatează CNN.

Vizita, ale cărei detalii nu au fost stabilite și nici comunicate din cauza preocupărilor de securitate, ar marca prima călătorie a lui Zelenski în afara Ucrainei de la începutul invaziei ruse în luna februarie a acestui an.

Marți s-au împlinit 300 de zile de când Rusia a invadat Ucraina. „În drum spre SUA pentru a consolida rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. Voi discuta despre cooperarea dintre Ucraina și SUA. Voi avea, de asemenea, un discurs la Congres și o serie de întâlniri bilaterale”, a scris preşedintele Ucrainei pe Twitter. Acesta se va întoarce în Ucraina după câteva ore. 

Volodimir Zelensky a primit în mod regulat lideri străini în capitala, Kiev, și, la rândul său, a vizitat trupele Ucrainei. Acesta a făcut marți o vizită neanunțată în orașul din prima linie a frontului, Bakhmut. "Vom face tot ce este posibil și imposibil, așteptat și neașteptat, pentru ca eroii noștri să aibă tot ce le trebuie pentru a triumfa. Pentru a obține rezultatele așteptate de toți ucrainenii", a transmis Zelenski. 

Comenteaza