Zelenski: ”Evident că și fără lumină știm bine unde să tragem” / Ucraina amenință cu noi atacuri pe teritoriul Rusiei

Zelenski: ”Evident că și fără lumină știm bine unde să tragem” / Ucraina amenință cu noi atacuri pe teritoriul Rusiei
| Foto: https://www.facebook.com/zelenskiy.official/ - Reuters

Ucraina promite că vor urma şi alte atacuri asupra unor ţinte pe teritoriul Rusiei: „Vom lovi acolo unde este necesar. Nu cerem permisiunea nimănui”, a declarat secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare a Ucrainei. 

Ucraina promite că vor urma şi alte atacuri asupra unor ţinte pe teritoriul rus, după cel efectuat săptămâna trecută cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei, în timp ce experţi militari ruşi admit că Ucraina dispune de capacităţi pentru astfel de acţiuni şi cer consolidarea antiaerienei ruse în profunzimea teritoriului, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Vom lovi acolo unde este necesar, unde trebuie să lovim inamicul, pentru că inamicul este aici, de la frontieră până la Vladivostok'', iar pentru aceasta ''nu vom cere permisiunea nimănui'', a declarat la televiziunea ucraineană secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare a Ucrainei, Oleksii Danilov.

”Ar trebui să fim cu toții conștienți că Rusia nu a renunțat la tacticile sale teroriste. Absența loviturilor masive de rachete înseamnă doar că inamicul se pregătește pentru ele și poate lovi în orice moment. Deși este evident că și fără lumină știm bine unde să tragem și ce să eliberăm, Rusia încă speră la pene de curent. Aceasta este ultima speranță a teroriștilor...

Așadar, atâta timp cât au rachete - și Rusia încă le are - vă rugăm să luați în serios toate avertismentele de la comandamentul militar ucrainean, de la Forțele Aeriene și alarmele aeriene. La toate nivelurile, trebuie să fim pregătiți pentru orice intenție ostilă. Și vom face totul pentru a trece cu bine peste iarna asta.

Mulțumesc tuturor celor care ajută Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru victoria noastră! Slavă tuturor celor care luptă pentru independență! Amintire veșnică fiecărui ucrainean căruia i-a fost luată viața de acest război”, a transmis pe Facebook președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. 

Comenteaza