Viitorul lui Putin, sub semnul întrebării: „Va fi asasinat sau înlăturat de la putere în 2024” / Ce spune Zelenski

Viitorul lui Putin, sub semnul întrebării: „Va fi asasinat sau înlăturat de la putere în 2024” / Ce spune Zelenski

Zvonurile legate de starea de sănătate a lui Vladimir Putin sunt la ordinea zilei. Se spune că este bolnav de cancer, parkinson sau că are o afecţiune neurologică, dar nimic nu a fost confirmat oficial de la Moscova.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski susține că Vladimir Putin nu va supraviețui încă zece ani. Preşedintele ucrainean respinge ideea că războiul ar putea dura 30 de ani. Vorbind pentru TV Globo din Brazilia, Zelenski s-a grăbit să respingă afirmaţiile că conflictul ar putea încetini până la un război epuizant de uzură.

„Nu se poate. Putin nu va trăi atâţia ani. El nu a luptat în Siria în ritmul în care se luptă cu noi. De aceea nu va rezista 30 de ani. El nu va exista, va muri!", a firmat Zelenski.

Președintele Ucrainei a prognozat că un Putin bolnav, acum în vârstă de 70 de ani, „nu va supravieţui nici măcar peste zece ani”.

El a spus că războiul de lungă durată din Siria a fost o tragedie, dar agresiunea Rusiei în Ucraina este purtat la o scară diferită. „Nu cred că lumea s-a unit destul în jurul tragediei siriene. Cred că a fost o greşeală. Şi este întotdeauna o mare greşeală când lumea crede că războiul este undeva departe. Nu cred că este eroismul meu ce a unit ţările care ne ajută astăzi".

Totodată, Christopher Steele, care a condus biroul pentru Rusia la MI6 din Londra între 2006 şi 2009, a declarat pentru Sky News că Occidentul trebuie să „se pregătească pentru sfârşitul erei Putin”.

Fracturile controlului preşedintelui rus au fost expuse în timpul rebeliunii Wagner. Steele crede că Putin, având vârsta de 70 ani, va muri de la vreo afecţiune. Într-o altă variantă, el susţine că va fi asasinat ori va sfârşi înlăturat de la putere de către elitele nemulţumite de rezultatele războiului ruso-ucrainean prelungit de nouă ani.

De la începerea bombardării Ucrainei din 2022, au circulat zvonuri despre starea de sănătate a lui Putin, inclusiv că este grav bolnav de cancer.

Comenteaza