Viaţa în Kiev, la șase luni de la invazia armatelor lui Putin: "Zilnic ies din casă de parcă ar fi pentru ultima oară"

Viaţa în Kiev, la șase luni de la invazia armatelor lui Putin: "Zilnic ies din casă de parcă ar fi pentru ultima oară"
| Foto: REUTERS/Maksim Levin

Mărturia unei tinere jurnaliste din Kiev, care a ales să nu părăsească oraşul, chiar dacă Rusia i-a invadat ţara de peste 6 luni: „De fiecare dată ies din casă cu trei lucruri esențiale". 

Natalia Iarmola este o jurnalistă de televiziune din Kiev care a decis să își continue meseria la ea acasă. Are 29 de ani - aproape cât independența Ucrainei - și este sigură pe succesul ei, declară tânăra, într-un interviu pentru Digi24.

Jurnalista povesteşte cum a fost în primele zile ale războiului, cum este astăzi viața în capitala ucraineană și ce a făcut-o să rămână, în ciuda pericolului. 

"Pe 24 februarie m-am trezit de la apelul mamei. A spus: „Natașa, a început războiul!”. Eu nu am auzit clar exploziile, ulterior am ieșit pe balcon și am văzut că războiul se derulează de o oră, eu am aflat la 6 dimineața", povesteşte jurnalista din Kiev. 

"Eu zilnic ies din casă de parcă ar fi pentru ultima oară. De fiecare dată ies din casă cu trei lucruri esențiale: două pașapoarte și cardul, pentru că nu știu niciodată dacă mă voi întoarce sau nu acasă. Dacă va mai fi casa mea întreagă sau nu", declară jurnalista din Kiev.

"De fiecare dată când se aud sirenele (care anunţă bombardamentele - n.red.), te cutremură, pentru că știi că în orice moment... Nici apropiații tăi nu dorm în acel minut... De aceea, eu merg în subol și îi rog și pe ai mei să respecte această regulă. Este foarte important", spune Natalia. 

Citeşte interviul oferit de Natalia Iarmola AICI

Comenteaza