Se legalizează cultivarea și consumul de marijuana pentru uz personal

Se legalizează cultivarea și consumul de marijuana pentru uz personal
| Foto: The Guardian

O țară Uniunea Europeană va legaliza, în premieră, cultivarea și consumul de marijuana pentru uz personal. Posesia de până la șapte grame de marijuana va fi legală pentru persoanele de cel puțin 18 ani, iar până la 50 de grame de produs va putea fi depozitat legal în locuință. 

Malta va deveni, în această săptămână, prima țară europeană care legalizează cultivarea și posesia de canabis pentru uz personal. Şi Luxemburgul anunțase în octombrie că intenționează să legalizeze cultivarea și consumul în viitorul apropiat.

Astfel, posesia de până la șapte grame de marijuana va fi legală pentru persoanele de cel puțin 18 ani, iar aceștia vor putea și să cultive până la patru plante de canabis în propria locuință. Până la 50 de grame de produs va putea fi depozitat legal în locuință.

Marți, parlamentul maltez urmează să voteze legea, urmând ca președintele țării să o promulge până în weekend, a declarat ministrul responsabil de procedură, Owen Bonnici, pentru The Guardian.

Owen Bonnici a precizat că guvernul nu vrea să încurajeze folosirea drogurilor în scop recreativ, însă nu există dovezi pentru argumentul conform căruia consumul de canabis favorizează folosirea ulterioară a unor substanțe mai periculoase.

Decizia celui mai mic stat membru al UE va fi probabil urmată de reforme pe restul continentului în 2022. În afara Europei, Canada, Mexicul și 18 state americane au adoptat deja o legislație similară, transmite digi24.ro. 

Comenteaza