Un singur pasager al unei curse aeriene a infectat cu COVID-19 alţi 15

Un singur pasager al unei curse aeriene a infectat cu COVID-19 alţi 15
| Foto: standard.co.uk

Un singur pasager de 27 de ani, care avea COVID-19, a infectat alţi 15 în timpul unui zbor de 10 ore de la Londra la Vietnam, a dezvăluit un nou studiu.

Pasagerul, o femeie de afaceri în vârstă de 27 de ani, avea dureri în gât şi tuse înainte de îmbarcare pe 1 martie şi a avut rezultat pozitiv al testului pentru Covid-19 zile mai târziu, potrivit unui raport publicat de Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Ancheta care a stabilit contacţii femeii, a putut ulterior să stabilească faptul că, fără să ştie, aceasta le-a transmis virusul celor 12 colegi, pasageri din clasa business şi altor doi de la economic, dar şi unui membru al echipajului din cei 217 de la bord.

Raportul din revista Emerging Infectious Diseases a declarat: „Cea mai probabilă cale de transmitere în timpul zborului este transmisia cu aerosoli sau picături din primul caz, în special pentru persoanele aflate în clasa business.

Washington Post a raportat că aproximativ 11.000 de persoane au contactat noul coronavirus în timp ce călătoreau cu avioane.

Liniile directoare ale CDC afirmă că, de obicei, virușii nu se răspândesc ușor pe zboruri din cauza modului în care aerul circulă și este filtrat pe avioane. Cu toate acestea, distanțarea socială este dificilă pe zborurile aglomerate, uneori ore întregi, poate crește riscul de infectare cu Covid-19.

Comenteaza