Un român a murit sub dărâmăturile dintr-o clădire care urma să fie demolată

Un român a murit sub dărâmăturile dintr-o clădire care urma să fie demolată
| Foto: observatornews.ro

Un român și un macedonean au murit în Italia după ce o parte dintr-o clădire care urma să fie demolată, s-a dărâmat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Nenorocirea a avut loc sâmbătă după-amiază, pe un șantier din centrul istoric al oraşului, unde echipe de muncitori lucrează la renovarea cădirilor afectate de cutremurul din 2009.

Potrivit ANSA, cinci angajați ai companiei de construcții Habita, cu sediul în L'Aquila, se aflau pe șantier în momentul tragediei.

Din primele informații, muncitorii pregăteau demolarea unei clădiri, când unul dintre zidurile imobilului s-a prăbușit. Se pare că un element portant al casei, care probabil a fost atins în timpul pregătirii demolării, ar fi cedat.

Doar trei dintre cei cinci muncitori au reușit să scape cu bine. Ceilalți doi, un român și un macedonean, au fost îngropați de vii sub dărâmături. Este vorba despre Cristian Susanu, un român de 42 de ani, rezident în Roio, L'Aquila, și Dzevdet Uzeiri, un macedonean în vârstă de 61 de ani, care locuia în Castelnuovo, San Pio delle Camere.

Imediat, la fața locului au intervenit mai multe echipe de pompieri și voluntari, pentru a-i scoate pe cei doi muncitori de sub casa prăbușită. Inițial, salvatorii sperau să-i poată scoate în viață, mai ales că până la un anumit moment, puteau fi auziți cum cer ajutor.

Operațiunea a fost îngreunată pentru că au fost nevoiți să asigure mai întâi zona, evitând astfel ca și alte ziduri să se prăbușească, potrivit observatornews.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza