Un milion de decese din cauza Covid-19 în lume. Ce au făcut locuitorii din Wuhan pentru a ţine virusul sub control?

Un milion de decese din cauza Covid-19 în lume. Ce au făcut locuitorii din Wuhan pentru a ţine virusul sub control?
| Foto: profimedia

Bilanţul de un milion de decese din cauza noului coronavirus inspiră tristeţe şi neîncredere locuitorilor din Wuhan. Covid-19 este controlat în China şi în Wuhan, locul de unde a izbucnit pandemia, iar oamenii şi-au reluat activităţile obişnuite.

”Nu-mi imaginam un bilanţ atât de mare:” un milion de persoane decedate din cauza Covid-19, statistică înregistrată luni inspiră tristeţe şi neîncredere locuitorilor din Wuhan, la nouă luni de la apariţia virusului în oraşul chinez, notează CNEWS, preluat de Mediafax.
 
În timp ce mulţi sunt mândri de cât de bine a rezistat metropola şi de lupta cu succes a Chinei împotriva coronavirusului, le este însă greu să constate că agentul patogen îşi continuă răspândirea mortală în altă parte a planetei.
 
„Un milion de decese este mic în raport cu populaţia mondială. Dar sunt atât de multe vieţi pierdute, oameni care aveau familii,” a declarat pentru AFP Hu Lingquan, un om din Wuhan care lucrează în domeniul cercetării.
 
Covid-19 este controlat în China datorită izolării şi carantinelor stricte, purtării măştilor sau urmăririi cazurilor de contact datorită datelor personale prin intermediul telefoanelor mobile.
 
Rezultat: ţara raportează doar puţine cazuri noi în fiecare zi. Şi viaţa de zi cu zi s-a reluat deja de câteva luni în toată ţara, inclusiv în Wuhan.

Comenteaza