Un general ucrainean cere Rusiei să-l ia ostatic în schimbul copiilor din Mariupol

Un general ucrainean cere Rusiei să-l ia ostatic în schimbul copiilor din Mariupol

Generalul de poliție ucrainean Vyacheslav Abroskin s-a oferit să se predea trupelor ruse în schimbul evacuării copiilor din Mariupol, informează republicworld.com.

Pe fondul escaladării războiului Rusia-Ucraina și pe fondul bombardamentelor neîntrerupte din oraşul Mariupol, un general de poliție ucrainean Vyacheslav Abroskin s-a oferit ca ostatic trupelor ruse în schimbul evacuării copiilor din orașul-port.

Sunt rapoarte care afirmă că Mariupol ar fi distrus în proporție de 90% și criza umanitară este în creștere. Abroskin a declarat joi că, chiar înainte de începerea războiului la sfârșitul lunii februarie, le-a promis locuitorilor să apere oraşul Mariupol.

Subliniind că în Mariupol sunt „mulți copii” care „vor muri în zilele următoare” dacă nu sunt salvați acum, generalul ucrainean a făcut apel la „ocupanții ruși” să îi ofere posibilitatea de a scoate copiii din oraș.

Acesta a cerut ruşilor să-l lase în Mariupol pentru 3 zile și să organizeze evacuarea copiilor. Subliniind în continuare ca trupele ruse să ia în considerare propunerea sa, generalul ucrainean a declarat că se află pe lista de sancțiuni a Moscovei. "La ultimul punct de control în timp ce mă întorc cu copiii, mă predau", a mai scris generalul pe pagina de Facebook

După ce a postat mesajul generalul spune că a primit mesaje de la mai mulţi ofiţeri din armata Ucrainei care sunt gata să salveze copiii împreună cu o echipă, iar apoi să se predea invadadorilor ruşi împreună cu el.

Comenteaza