„Un deget pentru toţi cei fără mască". Regulile antipandemice, într-o campanie de informare publică

„Un deget pentru toţi cei fără mască". Regulile antipandemice, într-o campanie de informare publică
| Foto: berlinspectator.com

O campanie de informare publică din Berlin prezintă într-o manieră controversată regulile pe care cetăţenii trebuie să le respecte în pandemie. Imaginea a devenit rapid virală.

Berlinul a evitat mesajele publice politicoase despre coronavirus. Regulile au fost explicate „fără perdea” cetăţenilor care nu vor să poarte mască. Un anunţ plasat în ziarele locale prezintă o femeie în vârstă care arată un semn obscen tuturor celor care refuză să poarte mască, transmite Mediafax.

O campanie de informare publică pe tema respectării regulilor în timpul pandemiei de coronavirus din Berlin a devenit virală din perspectiva mesajului transmis. Un anunţ plasat în ziarele locale de către senatul capitalei germane prezintă o femeie în vârstă care face un semn obscen, iar lângă ea apar cuvintele: „Un deget pentru toţi cei fără mască: respectăm regulile coronei. ”

"Am vrut să folosim un limbaj care să se potrivească personajului berlinez şi care subliniază situaţia dramatică din pandemi şi credem că am reuşit", au declarat autorităţile 

Totuşi, iniţiativa autorităţilor nu i-a mulţumit pe toţi berlinezii, care în parte au considerat-o inadecvată, relatează The Guardian.

Liderul local, Kai Wegner, a criticat senatul, condus de o coaliţie a social-democraţilor. Acesta a declarat că „situaţia este prea gravă pentru glume stupide.

Comenteaza