Un copil de 6 ani a fost torturat de părinții vitregi. Ultimele cuvinte ale băiatului: "Nimeni nu mă iubeşte; tati o să mă arunce pe geam".

Un copil de 6 ani a fost torturat de părinții vitregi. Ultimele cuvinte ale băiatului: "Nimeni nu mă iubeşte; tati o să mă arunce pe geam".
| Foto: observatornews.ro

Un copil de 6 ani din Marea Britanie a fost torturat până la moarte de părinții ei vitregi. 
  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Arthur Labinjo-Hughes, în vârsă de şase ani, a suferit „leziuni cerebrale incompatibile cu viaţa”, după ce a fost bătut şi torturat de părinţii săi Thomas Hughes, în vârstă de 29 de ani şi Emma Tustin, în vârstă de 32 de ani, potrivit The Sun.

Traumele prin care a trecut băieţelul până în momentul în care şi-a dat ultima suflare i-au îngrozit inclusiv pe anchetatori, în instanţă fiind descrise ca „o definiţie medicală a torturii copilului”.

Era forţat să stea în picioare în faţa uşii de la intrare chiar şi 14 ore pe zi, mama sa vitregă înregistrând peste 200 de filmuleţe în care copilul este vizibil chinuit. 

"Săptămâni în şir, doamna Tustin şi domnul Hughes l-au terorizat pe Arthur, l-au umilit, neglijat şi abuzat fizic şi emoţional", se arată în documentele judiciare. De asemenea era izolat de rude şi era constant ţinta abuzurilor verbale şi fizice din partea părinţilor.

În plus, acesta era otrăvit cu substanţe saline, care îi provocau setea şi nu îl lăsau să mănânce sau să bea apă, astfel încât perioadele lungi de deshidratare se resimţeau puternic. 

Procurorul Jonas Hankin a declarat, în instanţă, că "Arthur nu avea voie să ia masa alături de ceilalţi membri ai familiei, iar dacă nu respecta regulile casei nu primea nici măcar apă".

La ultima înfăţişare în instanţă a fost făcută publică o înregistrare audia în care cel mic plângea în timp ce spunea: „Vreau înapoi la bonă!”. Într-o altă înregistrare pentru unchiul său, Blake, Arthur spune scâncind: „Blake, nimeni nu mă iubeşte, nimeni nu mă iubeşte.

Te rog ajută-mă unchiule, nu îmi dau să mănânc, am nevoie de mâncare şi apă”. De asemenea, într-un videoclip pe care mama vitregă i-l trimisese tatălui, Thomas, fiind ulterior redat în faţa juraţilor, băiatul poate fi auzit spunând: „Tati mă va arunca pe fereastră, tati mă va arunca pe fereastră. Nimeni nu mă va hrăni azi”

Mai multe mesaje schimbate între cei doi adulţi la scurt timp după înregistrările vocale detaliază presupusele abuzuri, în ciuda faptului că ambii se declară nevinovaţi şi neagă implicarea lor în moartea lui Arthur. 

„Mă voi ocupa de el când voi veni acasă şi nu îi va plăcea. Du-l la culcare înainte să-l duc eu. Spune-i să nu mişte un muşchi, pune-l la colţ, lângă frigider, dă-l afară, du-l oriunde. Scoate-l cu gunoiul”, i-ar fi scris în noaptea fatidică Thomas nevestei sale.

Femeia i-a trimis un alt clip în care Arthur se aude plângând, moment în care i-a răspuns: „Bine, îl voi termina eu când mă voi întoarce atunci”, mesaj urmat de altele, pline de jigniri şi ameninţări, în care promite că îi va scoate maxilarul şi în care îl asocia pe copil cu Hitler.

La scurt timp, autorităţile chemate în urma unui apel de urgenţă l-au găsit pe băiat în stare de inconştienţă, pe 16 iunie anul trecut, la casa lor din "Ochiul drept era complet închis. Din expresia de pe chipul lui, se înţelege că suferea tare", povesteşte procurorul. În noaptea incidentului care i-a pus capăt vieţii, Arthur a fost resuscitat de un vecin, în aşteptarea ambulanţei.

A murit a doua zi la spital, iar în urma unei autopsii s-a stabilit că moartea a fost cauzată de „un traumatism cranian cauzat de un adult”, în concordanţă cu faptul că ar fi fost „bătut cu sălbăticie şi lovit în cap în mod repetat cu o suprafaţă dură”, potrivit observatornews.ro.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza