Twitter ar putea da în judecată compania mamă Facebook după lansarea aplicației Threads: „Este bună concurenţa, dar nu şi trişatul"

Twitter ar putea da în judecată compania mamă Facebook după lansarea aplicației Threads: „Este bună concurenţa, dar nu şi trişatul"
| Foto: Mactrunk - Depositphotos.com

Twitter ia în considerare posibilitatea de a intenta o acţiune în justiţie împotriva Meta în legătură cu aplicaţia rivală Threads, care are o creştere rapidă, potrivit BBC.
 

Aplicaţia Threads, care a fost lansată miercuri, seamănă cu Twitter şi a fost prezentată de şefii Meta ca o alternativă „prietenoasă".

Elon Musk, proprietarul Twitter, a declarat că „este bună concurenţa, dar nu şi trişatul". Totuşi, Meta a negat într-o afirmaţiile potrivit cărora foşti angajaţi ai Twitter au ajutat la crearea Threads.

Peste 30 de milioane de persoane s-au înscris deja la noua aplicaţie, potrivit Meta.

Avocatul Twitter, Alex Spiro, i-a trimis o scrisoare directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, în care acuză Meta de „însuşirea sistematică, intenţionată şi ilegală a secretelor comerciale şi a altor proprietăţi intelectuale ale Twitter" pentru a crea Threads.

Mai exact, Spiro a susţinut că Meta a angajat zeci de foşti angajaţi ai Twitter care „au avut şi continuă să aibă acces la secretele comerciale ale Twitter şi la alte informaţii extrem de confidenţiale".

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a replicat spunând că „nimeni din echipa de ingineri de la Threads nu este un fost angajat al Twitter, pur şi simplu nu există acest lucru".

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza