Trump, despre inculparea sa: "O insultă la adresa naţiunii" / L-a atacat dur pe procurorul de caz: "Rasist"

Trump, despre inculparea sa:  "O insultă la adresa naţiunii" / L-a atacat dur pe procurorul de caz: "Rasist"

În discursul de marţi seara Donald Trump a catalogat drept o "insultă la adresa naţiunii" inculparea sa oficială în faţa unui tribunal din New York, informează AFP preluată de Agerpres. 

Fostul preşedinte republican în vârstă de 76 de ani a pledat marți nevinovat pentru 34 de acuzații de infracțiune de falsificare a înregistrărilor comerciale în ceea ce procurorii au pretins că a fost o conspirație pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016 prin reducerea la tăcere a relațiilor sale extraconjugale.

În această audiere fără precedent pentru un fost preşedinte american, el a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzarea aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg. 

Lăsat liber fără control judiciar, Donald Trump va încerca să facă totul pentru a evita un proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale pe care speră să le câştige. Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, avocaţii lui Donald Trump prezenţi la audiere preferând primăvara anului 2024.

Donald Trump a ținut un discurs de 25 de minute după arestarea sa din New York, unde a enumerat nemulțumirile și plângerile de lungă durată cu privire la numeroasele investigații cu care se confruntă, înainte de a aborda pe scurt rechizitoriul.

Trump i-a atacat personal pe procurorul Alvin Bragg și pe anchetatorii care conduc cazurile şi a susţinut că natura acuzațiilor cu care se confruntă este falsă, a transmis The Guardian

”Aici am ajuns. Avem un judecător care îl urăște pe Trump, cu o soție și o familie care îl urăsc de asemenea pe Trump, și ai căror fiică a lucrat pentru Kamala Harris, iar acum primește bani de la campania Biden-Harris. E vorba de o mulțime de bani.

Avem un procuror democrat și rasist în Atlanta, care face tot ce îi stă în putință să mă pună sub acuzare pentru un apel telefonic absolut perfect, chiar mai perfect decât cel pe care l-am făcut cu președintele Ucrainei”, a declarat Donald Trump. 

Comenteaza