Traumele copiilor răpiţi de Hamas: "Când au ajuns în Gaza i-au bătut civilii. De câte ori plângea un copil, îl ameninţau cu arma ca să tacă"

Traumele copiilor răpiţi de Hamas: "Când au ajuns în Gaza i-au bătut civilii. De câte ori plângea un copil, îl ameninţau cu arma ca să tacă"
| Foto: captura YouTube / The Times and The Sunday Times

Mătuşa unui băieţel de 12 ani, cu cetăţenie dublă israeliană şi franceză, eliberat de Hamas a povestit una dintre metodele de tortură a celor mici.

Gruparea Hamas a transmis că doreşte să prelungească încetarea focului cu încă 4 zile. Pe de altă parte,  premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că nu se poate discuta de o prelungire a încetării focului decât după eliberarea ostaticilor.

Traumele trăite în captivitatea Hamas a ostaticilor abia încep să apară. Atât militarii, cât şi civilii din Gaza i-au agresat şi i-au torturat inclusiv pe copiii care au fost răpiţi. 

Plânsetele celor mici erau înăbuşite sub ameninţarea armei. "De câte ori plângea un copil teroriştii îl ameninţau cu arma ca să tacă. Când au ajuns în Gaza i-au bătut civilii. Vorbim de un băiat de 12 ani", a declarat Deborah Cohen, mătuşa unui băieţel eliberat de Hamas, transmite stiri.tvr.ro.

Tatăl lui Emily Hand, fetiţa care a împlinit 9 ani în captivitate, spune ca teroriştii i-au luat vocea fetiţei lui. Copilului îi e frică să mai vorbească acum.

Până acum au fost eliberaţi 74 de ostatici, inclusiv 50 de femei şi copii, conform acordului iniţial. "Suntem hotărâţi să mergem până la capăt, să obţinem eliberarea tuturor ostaticilor, femei, copii, toţi, fără nici o excepţie", a transmis premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Hamas i-a informat pe mediatori că este gata să prelungească încetarea focului cu încă 4 zile, în același plan ca până acum, 10 ostatici în schimbul unei zile de răgaz și eliberarea a 30 de prizonieri palestinieni.

Comenteaza