„Tranq”, drogul zombie care îți mănâncă pielea: „Am găuri în picioare și tălpi”

„Tranq”, drogul zombie care îți mănâncă pielea: „Am găuri în picioare și tălpi”
| Foto: sursa - https://nyt.com

Un mort la 5 minute după ce pe piaţa drogurilor a pătruns un nou drog ilegal care îi uluiește pe doctori. Oficialii din sistemul de sănătate american spun că "drogul tranq" sau "drogul zombie" provoacă răni oribile în corpul celor care îl folosesc.

Pe piaţa opioidelor, un nou drog provoacă scene de groază pe străzile orașelor americane. O persoană moare din cauza unei supradoze la fiecare cinci minute.

Este vorba despre un tranchilizant pentru animale, numit xilazină, care a pătruns pe piața drogurilor care se vând la colțul străzii. Drogul tranq crează și mai multă dependență, uimind autoritățile și provocând răni atât de severe încât uneori necesită amputarea, scrie The New York Times.

„Drogul tranq”, căruia i se mai spune și „drogul zombie”, reprezintă un amestec de fentanil, opioidul care i-a decimat pe tinerii americani, și un sedativ pentru cai și vaci, numit xilazină. Se vinde pe străzi în schimbul a câțiva dolari pentru o punguță.

În afară de starea de semiconștiență pe care o induce drogul, acesta mai provoacă și putrezirea pielii. Răni deschise apar într-o crustă solzoasă de țesut mort, numită escară, iar dacă sunt lăsate netratate pot duce la amputarea membrelor afectate.

„Tranq practic zombifică trupul oamenilor. Până acum nouă luni, nu am avut niciodată răni. Acum, am găuri în picioare și tălpi”, a povestit un bărbat vârstă de 28 de ani, dependent de droguri. 

Comenteaza