9 milioane de cetăţeni vor fi testaţi pentru COVID în 5 zile după depistarea a... 12 cazuri noi

9 milioane de cetăţeni vor fi testaţi pentru COVID în 5 zile după depistarea a... 12 cazuri noi
| Foto: profimedia

Începe marea testare de COVID-19. China va testa în cinci zile un oraş de 9 milioane de locuitori după ce au fost descoperite 12 infecţii cu coronavirus.

Autorităţile chineze au declarat luni că vor efectua teste de depistare a coronavirusului pentru întreg oraşul Qingdao, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, scrie Reuters.

Infecţii zilnice din China au scăzut drastic de la începutul pandemiei până în prezent. Autorităţile au raportat în ultimele două luni doar cazuri importate din alte ţări, însă au rămas în alertă maximă. Oraşul Qingdao numără 12 cazuri noi de COVID-19, dintre care şase sunt asimptomatice. Procesul de testare a început deja, urmând să fie finalizat în circa cinci zile.

Nu este prima testare în masă realizată în China. Oraşul Wuhan – epicentrul original al pandemiei – şi-a testat încă din luna mai întreaga populaţie, fiind efectuate scheme asemănătoare în Beijing şi Urumqi.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a numărat 21 de cazuri cu coronavirus pe 11 octombrie. Astfel, bilanţul ajunge la 85.578 de infecţii şi 4.634 de decese cauzate de coronavirus. Până acum, comisia de sănătate din Qingdao a efectuat aproape 115.000 de teste, toate fiind negative, spune Global Times, ziar deţinut de statul chinez.

Comenteaza