Tesla, dată în judecată. Ce a pățit o mamă

Tesla, dată în judecată. Ce a pățit o mamă
| Foto: felixtm - Depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

O mamă din SUA a dat în judecată Tesla în urma unui incident.

O mamă din California dă în judecată Tesla după ce fiul ei de 2 ani a pornit un SUV Model X al familiei şi a lovit-o, provocându-i răni.

Mallory Harcourt susţine că SUV-ul din 2018 era defect, permiţând copilului să pornească vehiculul şi să îl pună în viteză.

Incidentul a avut loc în 2018, la doar patru zile după ce familia a achiziţionat Model X, relatează Business Insider, citat de Mediafax.

Harcourt era însărcinată în luna a opta la momentul incidentului şi a fost nevoită să nască prematur din cauza rănilor suferite. Ea susţine că Tesla este responsabilă pentru durerea şi suferinţa ei.

Tesla a contestat acuzaţiile, susţinând că mama este de vină pentru incident. Compania susţine că Model X a funcţionat conform specificaţiilor şi că Harcourt nu a luat măsurile de precauţie adecvate pentru a-şi proteja fiul.

Procesul este în curs de desfăşurare, iar un juriu va trebui să decidă dacă Tesla este responsabilă pentru incident.

Cazul ridică dileme importante cu privire la siguranţa vehiculelor Tesla şi la responsabilitatea producătorului pentru accidentele cauzate de defecţiuni de design.

Declaraţiile de deschidere a procesului, intentat în 2019, care are loc în Santa Clara, sunt aşteptate să înceapă săptămâna aceasta.

Comenteaza