Tensiuni mari în Rep. Moldova și Transnistria! Anunț îngrijorător făcut de Moscova

Tensiuni mari în Rep. Moldova și Transnistria! Anunț îngrijorător făcut de Moscova
| Foto: balkaninsight.com

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat că orice acţiuni care ameninţă trupele sale din regiunea separatistă moldovenească Transnistria vor fi considerate un atac direct la adresa Rusiei şi vor declanşa un "răspuns adecvat".

Ministerul a declarat: „Orice acţiune care ameninţă securitatea lor va fi considerată, conform dreptului internaţional, ca un atac asupra Federaţiei Ruse”.

Avertismentul de astăzi a venit la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina plănuieşte să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria după ce a organizat o operaţiune sub pavilion fals.

Regiunea Transnistria s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990 şi este controlată de separatiştii ruşi, potrivit The Guardian. Ministerul rus a afirmat joi că Ucraina, care se învecinează cu Moldova, reprezintă "o ameninţare directă" pentru trupele ruseşti din regiunea rusofonă.

Guvernul Republicii Moldova a respins acuzaţia, făcând apel la "calm şi la primirea de informaţii [de către public] din surse oficiale şi credibile ale Republicii Moldova".

Separat, agenţia de ştiri rusă de stat Tass l-a citat pe ministrul adjunct de Externe rus Mihail Galuzin, care a declarat că Occidentul a instruit guvernul moldovean de la Chişinău să oprească orice interacţiune cu autorităţile transnistrene susţinute de Moscova.

Comenteaza