Video Stare de CALAMITATE în Brazilia: Peste 100 de morţi în urma ploilor torenţiale şi alunecărilor de teren

Stare de CALAMITATE în Brazilia: Peste 100 de morţi în urma ploilor torenţiale şi alunecărilor de teren
| Foto: https://agenciabrasil.ebc.com

Peste 100 de persoane din orașul Petropolis, situat într-o zonă deluroasă în nordul oraşului Rio de Janeiro, Brazilia şi-au pierdut viaţa în urma urma ploilor torenţiale şi alunecărilor de teren, transmite cgtn.com

Numărul morților din cauza inundațiilor devastatoare și alunecărilor de teren care au lovit orașul turistic brazilian Petropolis a crescut la cel puțin 104 persoane, iar 35 de persoane sunt date dispărute, au declarat joi oficialii.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată cum mașinile și casele sunt luate de viitură și de alunecările de teren, în timp ce inundații majore au paralizat orașul Petropolis și zonele învecinate. Întreaga zonă a fost afectată marți de o ploaie torențială.

Ploile abundente și viiturile au lăsat în urma lor „un număr mare de victime”, iar eforturile autorităţilor de salvare sunt încă în plină desfășurare.

Pentru a face față situației de urgență, primăria din Petropolis a declarat „stare de calamitate”. Potrivit Departamentului de Pompieri din Rio de Janeiro, peste 180 de pompieri se află la Petropolis, în căutarea supraviețuitorilor în regiune.

Au existat temeri că numărul morților ar putea crește și mai mult. Pompierii și salvatorii voluntari au săpat prin rămășițele caselor spălate în torenți de noroi, mulți dintre ei în mahalalele sărace de pe deal. Cel puțin 21 de persoane au fost până acum salvate în viață în cadrul efortului, potrivit guvernului de stat.

Aproximativ 300 de persoane sunt găzduite în adăposturi, majoritatea în școli, au transmis oficialii. Organizațiile de caritate au cerut donații de saltele, pături, alimente, apă, îmbrăcăminte și măști de față pentru victime. În urma incidentului, primăria Petropolis a decretat trei zile de doliu.

Într-o postare pe Twitter, președintele brazilian Jair Bolsonaro, aflat într-o călătorie în Rusia, a declarat că le-a transmis miniștrilor săi să ofere sprijin imediat comunităților afectate. „Fie ca Dumnezeu să mângâie membrii familiei victimelor”, a scris acesta.

Comenteaza