Spania INTERZICE FUMATUL pe toate plajele din țară. Amenda ajunge la 2.000 de euro

Spania INTERZICE FUMATUL pe toate plajele din țară. Amenda ajunge la 2.000 de euro
| Foto: https://calatorindependent.com/

Spania a pregătit o lege care interzice fumatul pe toate plajele sale, permițând consiliilor să amendeze contravenienții cu până la 2.000 de euro.

Legea națională își propune să combată poluarea cauzată de mucuri de țigară, care reprezintă o problemă majoră de mediu pe cele 3.000 de mile de coastă ale țării. Mucurile de țigară sunt unul dintre cei mai nocivi poluanți, care conțin un polimer plastic nebiodegradabil care eliberează compuși toxici.

Analiza efectuată de Agenția Europeană de Mediu în 2018 a constatat că mucurile de țigară și filtrele din interiorul lor sunt printre cele mai frecvent găsite articole pe plajele din Europa. Acest lucru poate contamina solul și habitatele acvatice, filtrele fiind, de asemenea, un risc serios pentru viața marine, deoarece pot fi înghițite de animale.

Măsura vine la câteva luni după ce o petiție a fost semnată de peste 283.000 de persoane și transmisă guvernului prin care se solicita modificarea legii. Noua lege a fost introdusă de un partid verde ca un amendament la o inițiativă guvernamentală mai puțin drastică de a recomanda zonelor de coastă să promoveze plajele fără fumat.

Unele plaje au introdus interzicerea fumatului vara trecută pentru a limita răspândirea coronavirusului, pentru a promova sănătatea și pentru a reduce poluarea. Alte regiuni din Europa au trecut și ele la interzicerea fumatului pe plaje, inclusiv în unele zone din sudul Franței și Sardinia. Cu toate acestea, interdicția Spaniei la nivel național este prima de acest fel din Europa.

Legea a fost adoptată la câteva luni după ce o petiție cu mai mult de 283.000 de semnături a fost transmisă guvernului prin care a cerut măsuri împotriva poluării plajelor. Legea a primit 182 de voturi în parlament, cu 70 de voturi împotrivă și 88 de abțineri, potrivit stiripesurse.ro, care citează dailymail.

Comenteaza