Șofer român de TIR, la un pas de moarte după ce a fost atacat de un migrant care i-a tăiat gâtul

Șofer român de TIR, la un pas de moarte după ce a fost atacat de un migrant care i-a tăiat gâtul

Un șofer de TIR român a scăpat miraculos cu viață după ce un migrant l-a atacat și i-a tăiat gâtul chiar în parcarea firmei la care lucra românul, în Franța.

Atacul a avut loc sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 9.30. Florian Callens, directorul companiei la care lucrează românul, a povestit cum s-a întâmplat incidentul.

”Unul dintre șoferii mei m-a sunat în această dimineață, în jurul orei 9.30. Mi-a cerut să anunț serviciile de urgență și poliția pentru că un migrant tocmai atacase un șofer. A fost lovit în gât cu un obiect care taie”, a declarat directorul companiei pentru Nord Littoral, potrivit Ziare.com.

Șoferul în vârstă de 52 de ani a fost transportat la spital și a fost externat chiar în după-amiaza zilei de sâmbătă. Va avea nevoie de 10 zile de recuperare, însă prognosticul este bun. Paramedicii au dezvăluit că a avut un noroc uriaș deoarece a fost tăiat la doar un centimetru de artera carotidă. Șoferul a depus plângere la secția de poliție din Calais. Până sâmbătă seara, migrantul care-l atacase pe român nu fusese prins.

„Câțiva refugiați au coborât din camion și tocmai când șoferul s-a dus să-și cerceteze încărcătura pentru un ultim control înainte să plece în cursă, migrantul l-a atacat”, a mai spus directorul firmei. Potrivit acestuia, problemele cu refugiații care se urcă în camioane pentru a încerca să treacă în Anglia sunt la ordinea zilei.

Comenteaza