Singurul om care poate opri războiul din Ucraina. Pe cine vede cancelarul Germaniei capabil să facă asta

Singurul om care poate opri războiul din Ucraina. Pe cine vede cancelarul Germaniei capabil să facă asta
| Foto: Le Monde

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că responsabilitatea de a pune capăt războiului din Ucraina îi revine în continuare preşedintelui rus Vladimir Putin.

"După părerea mea, este necesar ca Putin să înţeleagă că nu va reuşi cu invazia şi agresiunea sa imperialistă şi că trebuie să îşi retragă trupele. Aceasta este baza pentru discuţii", a declarat el într-un interviu difuzat duminică în cadrul emisiunii "Fareed Zakaria GPS" de la CNN.

Liderul german a recunoscut că războiul dintre Rusia şi Ucraina, care durează de un an, a intrat într-un impas care provoacă daune enorme Ucrainei. Dar a spus că nu îi va presa pe ucraineni să facă compromisuri incomode, relatează POLITICO.

"Nu va exista nicio decizie fără ucraineni", a declarat Scholz, afirmând că Putin a judecat în mod clar greşit "puterea Ucrainei", precum şi "unitatea tuturor prietenilor Ucrainei". El a adăugat: "Este foarte greu de judecat care vor fi următoarele lucruri care se vor întâmpla în Ucraina, dar există un lucru care este absolut clar: vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor financiar, umanitar, dar şi cu arme".

Vorbind cu Zakaria, Scholz a vorbit, de asemenea, de bine despre preşedintele Joe Biden în timpul actualei crize internaţionale. "Este foarte bine informat cu privire la relaţiile internaţionale", a spus Scholz.

"Cred că este unul dintre cei mai pricepuţi preşedinţi care ştiu cum se desfăşoară lucrurile în lume, ceea ce este important în vremuri care devin din ce în ce mai periculoase".

Comenteaza