Serviciile de informaţii: Ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei au fost trimise deja comandanţilor militari ruşi

Serviciile de informaţii: Ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei au fost trimise deja comandanţilor militari ruşi
| Foto: The Guardian - MOD/EyePress/Rex/Shutterstock

Potrivit unor surse din serviciile de informaţii americane citate de CBS, comandanţii militari ruşi ar fi primit deja ordinele de atac în vederea invadării Ucrainei. 

CNN citează oficiali din serviciile secrete ale SUA conform cărora Rusia are în prezent aproape 75% din totalul forţelor sale militare convenţionale pregătite să atace Ucraina. În acest moment, comandanţii ruşi aflaţi pe teren planifică modul în care să-şi manevreze forţele în sectoarele de front care le-au fost atribuite.

Trupele ruseşti masate la graniţa cu Ucraina sunt în acest moment estimate la 120 de aşa-numite „grupuri tactice la nivel de batalion”, ceea ce reprezintă, practic, trei sferturi din totalul forţelor gata de luptă de care dispune Vladimir Putin. Armata rusă dispune, în total, de 168 de astfel de grupuri tactice pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse.

Aceste batalioane sunt, în esenţă, forţa de reacţie rapidă a Rusiei. În acelaşi timp, batalioanele de reacţie rapidă reprezintă mai puţin de jumătate din totalul efectivelor întregii armate ruse.

Cu toate acestea, oficialii americani estimează că numărul de trupe ruseşti masate în acest moment la graniţa ruso-ucraineană se ridică la 190.000 de militari - cifră care include şi luptătorii separatişti pro-ruşi din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

SUA estimează că aviaţia rusă are în jur de 500 de avioane de luptă şi de atac şi 50 de bombardiere strategice gata să atace Ucraina. 35 dintr-un total de 50 de batalioane de apărare antiaeriană sunt în acest moment desfăşurate în poziţii de atac împotriva Ucrainei, scrie digi24.ro

 

Comenteaza