Se opreşte războiul între Israel și Hamas timp de 4 zile. 150 de palestinieni, la schimb cu 50 de ostatici

Se opreşte războiul între Israel și Hamas timp de 4 zile. 150 de palestinieni, la schimb cu 50 de ostatici
| Foto: sursa: Wallpaper via. Israel Today

Israel şi Hamas au ajuns la un acord pentru un armistiţiu de 4 zile în urma căruia teroriştii au convenit că vor elibera 50 de ostatici răpiţi în 7 octombrie.

Israelul şi Hamas au convenit asupra unui armistiţiu de patru zile, în urma căruia gruparea palestiniană ar urma să elibereze zeci de ostatici luaţi pe 7 octombrie.

Guvernul israelian şi Hamas au convenit, miercuri, asupra unei pauze de patru zile a luptelor pentru a permite eliberarea a 50 de ostatici deţinuţi în Gaza în schimbul a 150 de palestinieni încarceraţi în Israel, precum şi intrarea ajutorului umanitar în enclava asediată.

Hamas a precizat că cei 50 de ostatici vor fi eliberaţi în schimbul a 150 de femei şi copii palestinieni care sunt deţinuţi în închisorile israeliene. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a precizat că Israelul este în război, iar acesta va continua după armistiţiu. 

„Suntem în război şi vom continua războiul până când ne vom atinge toate obiectivele. Să distrugem Hamas, să ne întoarcem toţi ostaticii şi să ne asigurăm că nicio entitate din Gaza nu mai poate ameninţa Israelul”, a declarat el într-un mesaj înregistrat la începutul şedinţei de guvern, citat de Digi24.

Comenteaza