Schimbare importantă în armata Ucrainei. Zelenski numește un nou ministru al Apărării

Schimbare importantă în armata Ucrainei. Zelenski numește un nou ministru al Apărării
| Foto: Diana Davityan - commons.wikimedia.org/

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl numeşte pe Rustem Umerov în funcţia de ministru al Apărării, spune el, în locul lui Oleksii Reznikov, potrivit dpa.
 

„Am decis să îl înlocuiesc pe ministrul ucrainean al Apărării. Oleksii Reznikov a experimentat mai mult de 550 de zile de război pe scară largă. Cred că ministerul are nevoie de noi abordări şi de alte forme de interacţiune atât cu armata, cât şi cu societatea. Rustem Umerov ar trebui să conducă acum ministerul. Rada Supremă îl cunoaşte bine şi Umerov nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mă aştept ca parlamentul să susţină acest candidat”, a declarat, duminică seara, Zelenski, potrivit Mediafax.

Reznikov fusese acuzat de implicare într-un caz de mită în legătură cu bunuri militare la suprapreţ şi demisionase deja cu câteva zile în urmă. Acum, el ar putea fi „reciclat” ca ambasador în Marea Britanie.

Reznikov respinsese întotdeauna acuzaţiile de corupţie, deşi, potrivit unei anchete realizate de mai multe media ucrainene, în toamna anului 2022, Ministerul Apărării semnase un contract cu o companie turcă pentru furnizarea de uniforme de iarnă, al căror preţ s-a triplat după semnare.

Locul său va fi luat de şeful Fondului Proprietăţii de Stat, Rustem Umerov.

Comenteaza