Scene şocante la Mariupol: Cadavrele soldaților și civililor coborâte în GROPI COMUNE

Scene şocante la Mariupol: Cadavrele soldaților și civililor coborâte în GROPI COMUNE

Scene tulburătoare surprinse miercuri de Evgeniy Maloletka, un fotoreporter de la AP, arată trupuri coborâte într-o groapă comună din orașul asediat Mariupol, sudul Ucrainei, scrie CNN

Imaginile de la Associated Press arată bărbați, unii îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, punând cadavre într-un șanț. În unele fotografii, cadavrele sunt în saci de cadavre, dar altele sunt învelite doar în ceea ce par a fi pături.

Orașul este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse. Cel puțin 1.300 de civili ar fi fost uciși în Mariupol de la începutul invaziei ruse, a declarat miercuri un consilier al primarului orașului. Locuitorii nu mai au apă și electricitate, iar marți ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a comis crime de război prin ținerea „ostatică” a peste 300.000 de civili.

"Într-adevăr, nu putem calcula câţi morți avem (...). Nici măcar nu putem număra câți oameni pe străzi au fost uciși de bombardamente și artilerie", a declarat pentru CNN viceprimarul lui Mariupol, Serghei Orlov.

Pentru a face față numărului mare de cadavre, muncitorii orașului au săpat un șanț adânc de peste 22 de metri lungime în interiorul unui cimitir și au depus cadavrele soldaților și civililor care au fost uciși în timpul atacurilor repetate ale forțelor ruse.

Evgeniy Maloletka, un fotoreporter de la AP care a surprins scena, a spus că unele dintre cadavre sunt „aduse învelite în covoare sau pungi de plastic”. „Patruzeci au venit marți, încă 30 până acum miercuri”, a adăugat el.

Foto: Evgeniy Maloletka/AP

Comenteaza