„Ruşine pentru civilizaţie”: Poliţiştii greci au găsit zeci de migranți în pielea goală la granița cu Turcia. Ankara acuză Atena că fabrică știri false

„Ruşine pentru civilizaţie”: Poliţiştii greci au găsit zeci de migranți în pielea goală la granița cu Turcia. Ankara acuză Atena că fabrică știri false
| Foto: https://greekreporter.com/

Duminică, ministrul grec al protecţiei civile, Takis Theodorikakos, a afirmat că 92 de migranţi au fost găsiţi dezbrăcaţi după ce au încercat să traverseze fluviul Evros, ce separă Turcia de Grecia. Oficialul a vorbit despre o „imagine inumană”.

Poliția greacă a salvat un grup de 92 de migranți ilegali care au fost descoperiți goi, iar unii răniți, aproape de granița de nord cu Turcia, a anunțat poliția sâmbătă. Migranții, toți bărbați, au fost descoperiți în apropiere de râul Evros, care marchează granița dintre Grecia și Turcia, vineri, a declarat poliția greacă într-un comunicat.

O investigație efectuată de poliția elenă și oficialii de la agenția de frontieră a UE Frontex, a găsit dovezi că migranții au traversat râul pe teritoriul Greciei, din Turcia, a declarat poliția, transmite Reuters

Potrivit Atenei, Ankara i-ar fi forţat pe migranţi, majoritatea sirieni şi afgani, să se dezbrace înainte de a-i expulza către partea greacă a graniţei. La rândul său, ministrul grec pentru migraţie, Notis Mitarachi, a calificat sâmbătă acest incident drept o „ruşine pentru civilizaţie”.

De cealaltă parte, preşedinţia turcă a respins vehement duminică orice responsabilitate în ceea ce priveşte soarta celor 92 de refugiaţi găsiţi complet dezbrăcaţi de partea greacă a frontierei şi a îndemnat Grecia să înceteze cu acuzațiile nefondate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Grecia şi Turcia, aflate în dispută în legătură cu frontierele lor maritime, se acuză reciproc de maltratarea migranţilor, în cea mai mare parte afgani şi sirieni, care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

Comenteaza