Foto Rușii au atacat cu rachete puncte electrice și feroviare din Liov, în apropiere de granița cu Polonia

Rușii au atacat cu rachete puncte electrice și feroviare din Liov, în apropiere de granița cu Polonia
| Foto: https://twitter.com/AndriySadovy
Rușii au atacat cu rachete puncte electrice și feroviare de lângă Liov, la 80 de km de granița cu Polonia
Rușii au atacat cu rachete puncte electrice și feroviare de lângă Liov, la 80 de km de granița cu Polonia

Armata lui Putin a lansat, marți seara atacuri cu rachete asupra mai multor orașe de pe teritoriul Ucrainei, printre care și Liov, orașul din vestul țării, aflat la doar 80 de kilometri de granița cu Polonia.  

Cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei, aflat la aproximativ 80 de km de granița NATO, a fost atacat cu rachete Kalibr. 

După ce s-au auzit cel puțin cinci explozii puternice, la Liov, marți seara, Căile Ferate Ucrainene au declarat că mai multe trenuri au fost oprite în jurul orașului din cauza atacurilor rusești asupra unor puncte electrice feroviare. Trenurile vor avea întârziere.

Primarul din Liov, Andri Sadovi, a declarat că unele cartiere ale orașului au rămas fără energie electrică. Sadovi a mai spus că „în urma loviturilor cu rachete, două stații electrice au fost avariate”. „Toată lumea să rămână în adăposturi”, a precizat el într-o postare pe Telegram, a transmis digi24.ro.

Reporterii CNN aflați la Liov au auzit explozii la est, sud și vest de centrul orașului. O coloană uriașă de fum negru care se ridica pe cer dintr-o anumită parte, mai îndepărtată a putut fi văzută. Fumul s-a împrăștiat peste oraș, iar cel mai mare incendiu au avut loc la vest de centrul orașului.

Vestea exploziilor din Liov vine pe fondul luptei continue dintre forțele militare ucrainene și cele ruse, după ce Rusia a declarat o „operație militară specială” și a invadat națiunea vecină pe 24 februarie.

Comenteaza