Rusia nu se lasă. A lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Șerpilor

Rusia nu se lasă. A lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Șerpilor
| Foto: captură video / g4media.ro

Administraţia Volodimir Zelenski a acuzat, vineri seară, armata rusă că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, la o zi după retragerea forţelor militare ruse de pe acest teritoriu.

Vineri după-amiază, "forţele armate ruse au efectuat în două rânduri atacuri aeriene cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor", a declarat Valeri Zalujnii, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, citat de cotidianul Le Monde.

Rusia "nu îşi respectă propriile declaraţii. Singurul lucru în care inamicul este coerent este «precizia» constantă de a ataca", a acuzat oficialul militar ucrainean.

Armamentul cu fosfor, puternic incendiar, este interzis în zonele civile, dar este permis asupra obiectivelor militare, conform Convenţiei de la Geneva din 1980, notează cotidianul Le Monde.

Kievul a acuzat armata rusă că a folosit în mai multe rânduri bombe cu fosfor, dar Moscova a respins categoric acuzaţiile. Armata rusă a anunţat joi că s-a retras "în semn de bunăvoinţă" de pe Insula Şerpilor după "atingerea obiectivelor stabilite".

Ucraina susţine că a constrâns forţele militare ruse prin atacuri de artilerie să se retragă de pe acest teritoriu strategic din Marea Neagră.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...