Rusia caută femei-lunetiste pentru războiul din Ucraina! Cu ce salariu le ademenește

Rusia caută femei-lunetiste pentru războiul din Ucraina! Cu ce salariu le ademenește

Kievul susţine că „ruşii încep să recruteze femei pentru război”. Potrivit ucrainenilor, se caută persoane care să completeze echipe de lunetişti şi de operatori de drone.

„Ministerul rus al Apărării a început să recruteze femei pentru a participa la războiul din Ucraina în echipele de lunetişti şi operatori de drone”, este varianta susţinută de presa de la Kiev.

Publicaţia ucraineană Ukrianska Pravda a făcut anunţul, precizând că, „potrivit reţelei de socializare ruse VKontakte, compania militară privată Redut, controlată de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, a anunţat recrutarea de femei pentru specialităţile de luptă în batalionul de voluntari Borz, trimis la război în Ucraina”.

Presa ucraineană mai adaugă detaliul conform cărora „potenţialilor mercenari li se oferă un contract de şase luni, cu un salariu lunar de 220.000 de ruble (n.r. - circa 2.300 de euro). În situaţia în care candidaţii nu au abilităţile necesare de a manipula arme, li se promite că vor fi instruiţi în Doneţk-ul ocupat temporar”.

Articolul susţine că femeilor li se oferă un bonus în caz de accidentare în luptă: între unu şi 3 milioane de ruble.

Comenteaza