News alert Rusia anunță că a cucerit un important oraș strategic și economic din Ucraina

Rusia anunță că a cucerit un important oraș strategic și economic din Ucraina
| Foto: aljazeera.com

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că trupele ruse au capturat oraşul Soledar din Ucraina. Informaţia este furnizată de agenţia rusă de ştirie Tass.

Ministerul precizează că trupele ruse au preluat aseară controlul asupra Soledarului, iar cucerirea oraşului, aflat în provincia estică a Ucrainei - Doneţk, permite tăierea rutelor de aprovizionare pentru trupele ucrainene şi pentru oraşul Bakhmut, situat la 15 kilometri.

Scopul final este înconjurarea trupelor de la Kiev. Informația nu a fost încă confirmată și de către partea ucraineană.

Oraşul este preţios prin potenţialul său economic, având o mină de sare şi alte obiective strategice. Micul oraş Soledar, cu puţin peste 10.000 de locuitori, este caracterizat de mina de sare Artiomsol. Un întreg oraş subteran, o enclavă preţioasă datând din secolul al XIX-lea şi care în timpul războiului a devenit o fortăreaţă strategică.

Cu toate acestea, înainte de începerea conflictului, rolul său era destul de diferit. Acest labirint de galerii şi pasaje, cu peste 200 de kilometri de tuneluri la o adâncime de 300 de metri, a fost vizitat de o mulţime de turişti. În interior există un teren de fotbal, o sală de concerte şi există chiar loc, printre tavanele sale înalte de până la 30 de metri, pentru o biserică.

Comenteaza