Român, martor la discuția dintre mecanicii care au făcut reparații la telecabina din Italia, înainte de accidentul în care au murit 14 oameni

Român, martor la discuția dintre mecanicii care au făcut reparații la telecabina din Italia, înainte de accidentul în care au murit 14 oameni
| Foto: Universul.net

Un român rezident la Paesana, a fost în după amiaza de sâmbătă, 22 mai, martor la discuția dintre mecanicii care au efectuat lucrări la o avarie de la telefericul Stresa-Mottarone unde și-au pierdut viața 14 persoane după ce cabina a căzut la pământ.

Bărbatul de 46 de ani și soția sa au urcat cu telecabina, iar la coborâre au trebuit să aștepte aproximativ o oră față de orarul prevăzut, deoarece între timp a apărut o avarie și mecanicii au lucrat la remedierea problemei. Coborând în aceeași telecabină cu mecanicii care au efectuat lucrările, i-a auzit vorbind între ei și spunându-și: „Deocamdată am reparat-o așa, mâine vom mai vedea.”

Ionel Adrian Alexandroae, pentru toți cunoscuții „Nelu”, spune că este convins de ceea ce a auzit și dacă i se va cere va merge să depună mărturie oriunde, chiar și la tribunal, transmite rotalianul.com, citând La Repubblica.

Între timp, au fost arestați și sunt puși la dispoziția autorității judiciare trei persoane: proprietarul Ferrovie del Mottarone, Luigi Nerini, directorul Erico Perocchio și șeful serviciului, inginerul Gabriele Tadini. Cei trei sunt acuzați de omucidere multiplă, dezastru din culpă și eliminarea instrumentelor pentru a preveni vătămarea corporală în urma dezastrului.

Potrivit procurorului Olimpia Bossi, toți trei erau conștienți că telecabina, activă de pe data de 26 aprilie, avea „sistemul de frânare de urgență dezactivat”, în condițiile în care a fost pusă în funcțiune o „furcă”, adică un dispozitiv ce a permis dezactivarea și demontarea frânei, pentru a remedia o defecțiune mai gravă. În mod normal telefericul nu ar fi trebuit să funcționeze în aceste condiții.

Comenteaza