Român arestat într-un autocar ce venea din Italia. Avea o condamnare la 7 ani de închisoare pentru sechestrare și violare de minori

Român arestat într-un autocar ce venea din Italia. Avea o condamnare la 7 ani de închisoare pentru sechestrare și violare de minori
| Foto: https://questure.poliziadistato.it

Un cetățean român a ajuns la închisoare, în după-amiaza zilei de joi, 25 august 2022, după ce a fost arestat la bordul unui autocar care ieșea din Italia și se îndrepta spre România. Avea o condamnare la 7 ani de închisoare pentru sechestrarea și violarea unei minore de 15 ani.

"În după-amiaza zilei de 25 august, în localitatea San Giovanni di Duino, un echipaj al Comisariatului Duino, în timpul activității de monitorizare a teritoriului, a procedat la verificarea unui autocar.

În autocar, printre ocupanți a fost identificat un român care avea o sentință definitivă de închisoare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Perugia, prin care se dispune pedeapsa închisorii cu pedeapsa de șapte ani pentru infracțiunile de răpire și violență sexuală agravată.

Prezența acestor puncte de control desfășurate de Poliția de Stat urmărește atingerea unor standarde înalte de prevenire și reprimare a diferitelor forme de ilegalitate, în vederea cooperării și coordonării cu celelalte forțe prezente în zonă", a transmis Polizia di Stato (Poliția de Stat din Italia), într-un comunicat de presă.

În urma verificării documentelor pasagerilor din autocar, oamenii legii au descoperit că pe numele unuia dintre aceștia, exista un mandat de arestare emis în urmă cu 7 ani, în 2015, de către Tribunalul din Catania (Sicilia).

Bărbatul fusese condamnat atunci la 7 ani și 2 luni de închisoare, acuzat fiind că a sechestrat și violat o minoră în vârstă de numai 15 ani. Infractorul român a fost arestat și închis apoi în penitenciarul Ernesto Mari din Trieste, a transmis rotalianul.com

Comenteaza