Rezultatele autopsiei independente: Asfixierea mecanică este cauza decesului lui George Floyd

Rezultatele autopsiei independente: Asfixierea mecanică este cauza decesului lui George Floyd
| Foto: stuff.co.nz

Doi medici care au efectuat o autopsie independentă a cadavrului afro-americanului George Floyd, a cărui moarte în custodia poliţiei din Minneapolis, săptămâna trecută, a declanşat un val de proteste la nivel naţional în SUA, au declarat luni că acesta a murit din cauza asfixierii şi că moartea sa a fost o omucidere, informează Reuters.

Totodată, medicii au spus că Floyd nu suferea de alte probleme medicale care să fi contribuit la decesul său, transmite Agerpres.

Aceste concluzii contrazic rezultatele iniţiale ale autopsiei oficiale efectuate de examinatorul medical al comitatului Hennepin, conform căruia nu există nicio dovadă de strangulare "traumatizantă" şi că o boala arterială coronariană şi hipertensiunea arterială au contribuit, probabil, la moartea sa. Raportul complet al autopsiei oficiale nu a fost încă dat publicităţii.

"Proba este în concordanţă cu asfixierea mecanică drept cauză a decesului şi omuciderea ca modalitate de provocare a morţii", a afirmat Allecia Wilson, unul din cei doi medici care au efectuat autopsia independentă, directoarea serviciilor medico-legale şi de autopsie de la Universitatea din Michigan.

Michael Baden, care a luat parte la această autopsie independentă la solicitarea familiei lui Floyd, a declarat că este de acord cu constatările lui Wilson şi că moartea a fost o omucidere.

Baden a adăugat că "autopsia arată că domnul Floyd nu a avut probleme medicale care au cauzat sau au contribuit la moartea sa".

Michael Baden a lucrat la mai multe cazuri importante, printre care moartea lui Eric Garner în 2014, un bărbat de culoare care a murit după ce a fost sufocat de poliţie în New York.

Nu a fost doar genunchiul pus pe gâtul lui Floyd cel care l-a ucis, a afirmat Baden, ci şi presiunea pe care alţi doi ofiţeri o aplicau pe spatele lui Floyd şi care a întrerupt fluxul de oxigen al victimei.

Avocatul Ben Crump, care reprezintă familia lui Floyd, a declarat că familia doreşte acuzaţii de omor de gradul I împotriva tuturor celor patru ofiţeri care au fost la faţa locului şi vor ca protestele violente izbucnite în întreaga ţară să se încheie.

"George a murit pentru că avea nevoie să respire, avea nevoie de o gură de aer", a spus Crump. "Vă implor pe toţi să vă alăturaţi familiei sale şi să respiraţi adânc o gură de aer pentru dreptate, o gură de aer pentru pace, o gură de aer pentru ţara noastră şi, mai important, o gură de aer pentru George".

Comenteaza