Revoluție în medicină. Primul transplant parțial de inimă deschide noi speranțe pentru copiii cu afecțiuni cardiace

Revoluție în medicină. Primul transplant parțial de inimă deschide noi speranțe pentru copiii cu afecțiuni cardiace
| Foto: Pexels

Owen Monroe, un copil de aproape 21 de luni, devine simbolul unui miracol medical după ce a devenit primul pacient din lume care a suferit cu succes un transplant parțial de inimă la doar 17 zile de la naștere. 

Născut cu o afecțiune cardiacă rară, micuțul a fost diagnosticat cu truncus arteriosus, o condiție letală în care arterele principale ale inimii sunt unite.

Părinții lui Owen au decis să participe la un studiu revoluționar condus de specialiștii de la Duke Health, având încredere că această intervenție medicală ar putea salva viața copilului lor.

Dr. Turek, chirurgul care a condus procedura, a preluat valvele arterei pulmonare și aortei de la un donator și le-a implantat în inima micuțului, oferindu-i șansa unei vieți sănătoase.

La un an de la intervenție, Owen a avut nevoie de foarte puține medicamente, o veste uimitoare având în vedere complexitatea procedurii.

Recuperarea miraculoasă a lui Owen a fost urmărită cu încântare de medicii de la Duke Health, care au constatat că micuțul a avut progrese remarcabile.

În momentul externării, Owen lua 17 pastile pe zi, însă acum necesită doar două pastile, reflectând evoluția sa impresionantă.

Studiul revoluționar condus de medicii de la Duke Health, care a permis acest transplant parțial de inimă, a fost recent publicat în revista Asociației Medicale Americane, subliniind importanța și impactul major al acestei proceduri inovatoare.

Metoda aplicată în cazul lui Owen deschide noi orizonturi pentru tratamentul copiilor cu afecțiuni cardiace grave, revoluționând perspectivele pentru viitorul transplantului de inimă la copii.

Dr. Joseph Turek, coordonatorul studiului, evidențiază că această metodă inovatoare poate dubla șansele de reușită pentru copiii care necesită transplanturi de inimă, oferindu-le speranță și oportunitatea unei vieți sănătoase, potrivit adevărul.ro.

Comenteaza